Aziz Yıldırım, "Başkan değil, liderim"

Aziz Yıldırım önce Enver Aysever'in YouTube yayınında, daha sonra da Fenerbahçe Kongre üyeleriyle buluşmasında Acun Ilıcalı'yı hedef aldı. Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ACUN SOKAĞA ÇIKAMAZ

"Acun Ilıcalı Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport veriyormuş! Çağırdım. 'Yapma. Senin için kötü olacak' dedim. 'Ya ben yapmıyorum. etmiyorum falan.' Ama var bir şeyler. Onun için fazla konuşmasın. Adnan hoca konusuna girersem, sokağa çıkamaz öyle. Adnan hoca meselesinde onun için oturdum polis fezlekesini okudum. 3 bin 500 sayfa. Orada suçlanan insanların yüzde 20'si 'Bizi Adnan hocayla Acun tanıştırdı' diyor."

FENERBAHÇE'NİN SORUNU İÇERİDEKİ KAVGALAR

TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına katılan Acun Ilıcalı da Aziz Yıldırım'a yanıt verdi. Acun Ilıcalı, 'Adnan Hocacı' suçlamasıyla ilgili,

"Başkan olabilmek için bir Fenerbahçeliyi karalamak bana üzücü geliyor. Fenerbahçe'nin sorunu bu içerideki kavgalar. 35 yıl önceki konudan bir yere varmaya çalışırsa, bu art niyet. 35 yıl önce görüştüğümüzü açıkladım. Bir sohbet için gittim 'Fakirlere yardım et, insanlara destek ol' gibi Müslümanlığın güzel yanlarıydı. 18 yaşındaydım. Benim amacım Fenerbahçe'ye yardım etmek. Beni neden karalıyorsun? Senin karalamanla bana bir şey olmaz" dedi.

AZİZ YILDIRIM YALAN SÖYLÜYOR

Aziz Yıldırım'ı Jose Mourinho transferiyle de hedef tahtasına koyan Acun Ilıcalı, "Jose Mourinho olayı komple yalan. Üç gün görüşemediler, irtibat kuramadılar! Mourinho, bizimle görüştükten sonra telefon değiştirdi, ulaşamadılar. Anlaşma falan yok. Londra'da görüşmüşler, Mourinho da Ali Koç'a ve projelere baktı... Adam kabul etti. Mourinho fikri Mario Branco'dan çıktı. Bu fikri başkanımızla 2 ay önce paylaşmış. İlk temas ve görüşme başkanımız tarafından Mario Branco ile beraber yapılıyor. İlk Branco görüşüyor. Bugün Mourinho işini bitiren Branco'dur, görevi veren de Ali Koç'tur. Bu tip marka isimler güven ister. 2 önemli olay var. Fenerbahçe ve Ali Koç isminin verdiği güvendir. Başkan Ali Koç, sportif direktör Mario Branco. Bu güven verdi" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM'DAN SERT YANIT: GERİZEKALI ACUN

Bursa'da genel kurul üyeleriyle bir araya gelen Aziz Yıldırım, Acun Ilıcalı'ya "Gerizekalı Acun" diyerek yanıt verdi. Aziz Yıldırım toplantıda şunları söyledi:

"Acun, kaşınıyor. Kaşınmasın. Çıkmış bu gece bir televizyon programında benim hakkımda konuşuyor. Mourinho ile Londra'da görüşmüşüm. Yanlış biliyor, Londra'da değil Roma'da görüştüm. Gerizekalı Acun. 2016 ya da 2017 yılında basketbol takımımız Beşiktaş'ı yenerek şampiyon olmuştu. O şampiyonluk eğlencesinde Acun da vardı. İki tane Dominik varmış. İşte bu Dominik'te Fetöcülere pasaport ve oturma izni veriyormuş dediler. Kendisiyle konuştum ve yapma dedim. Yapmıyorum, etmiyorum dedi ama yapıyormuş. Öğrendik sonradan. Ayrıca Acun'un oraya kalkan özel uçakları da takip etsinler başka bir şey demiyorum. Adnan Oktar'a sadece 1 sene gittim diyor ama 9 sene gitmiş. Hakkında yazılan 3 bin 500 sayfalık fezlekeyi okudum.

BAŞKAN DEĞİL, LİDERİM

Ben Başkan değilim, liderim. Herkes başkan olur ama lider olamaz. 2012 yılında 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim, şimdi ise Fenerbahçe elden gidiyor diyorum. Acun, Cumhurbaşkanından yetki almış gibi her şeye garanti veriyor. O işleri ben hallederim diyor. Listelerine bakıyoruz hükümete yakın isimler var. Fetö'ye yakın isimler var. Devletle kavga edilmez ama siyaset ile de işimiz olmaz."