Efe Aydan, " Beni Buraya Bir Rüya Getirdi"

 

Efe Aydan’ın konuşması şöyle:

“Ben yazılı metinlerle konuşmak hoşlanmam. Basketbolu sevdiğim için saatlerce konuşabilirim. Şimdi size bu işe neden girdiğimi anlatacağım.

Bundan 8 sene önce emekli oldum ve Urla’ya taşındım. Bir rüya beni buraya getirdi. 21 sene aralıksız  basketbol oynadım. Her yerde basketbol sahasında emeğim olmuştur. Ben önemli maçlarımdan önce rüyalarımda uçardım. Ancak aradan geçen yıllarda aldığım kötü sonuçlardan sonra bu rüyalarım bitti.

Ben bu işe tekrar girmeye karar verdiğimde kulüplerle iletişime geçerek sorunların ne olduğunu anlamaya çalıştım. Gördüğüm kadarıyla özellikle alt liglerdeki kulüpler federasyonla iletişim kurmakta zorlanıyor. Gelirleri yok ve sık sık kapanma durumları yaşanıyor. Neden böyle şeyler oluyor? Yardımların yapıldığı söylense de demek ki mevcut yapılan yardımlar dişin kovuğuna gitmiyor. Bu yapılan yardımların arttırılması lazım.
Ben mali kurullarda ve diğer kurullarda kurumsal bir yapı oluşturmak istiyorum.

Bizim milli takımımız 27’inci sırada. Kadın milli takımımız maalesef yok sayılıyor. Kadın basketbolunu yükseltmemiz için çok ciddi çalışmalar yapmak lazım.
İddia gelirleri önceden kulüplerin ayakta kalabileceği miktardaydı ama şimdi gelinen noktada çok az olduğunu söyleyebilirim.

Alt ligler için özel sponsor bulacağım. Federasyon payı kesilmeden gelirler tüm kulüplere gelirlerini vereceğim. Bu altyapı kulüpleri sporcu da yetiştiriyor. Ancak bu durum hep görmezden gelinmiş. Kendileri sizden ilgi bekliyor.

Bir kaç kulüp dışında Anadolu’da maalesef takım yok. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek için projelerim olacak. Okullara ulaşarak çalışmalar yapmak istiyorum.

3×3 basketbol ülkemizde gerekli önem verilmiyor. Ama bence 3×3 Anadolu’da basketbolun gelişmesi için önemli bir kapı. Çünkü burada saha yapmak da kolay. Mahalle basketbolu şeklinde hareketlendirerek Anadolu’da basketbolu canlandırabiliriz.

Ben başkan olduğum MHK’yi komple değiştireceğim. MHK Başkanının oğlu menajerlik yapıyor. Kaç takımda oyuncusu var. Böyle birşey olabilir mi?

Ben kulüpler birliğinin oluşması için gerekli çabayı göstereceğim. TBF ile ortak çalışma yapıp daha sağlıklı bir ilerleme yapacağımızı düşünüyorum. Mesela 4+3 gibi kurallara karar verilirken kulüpler birliğiyle işbirliği halinde olacağız.”

EFE AYDAN’IN LİSTESİ
YÖNETİM KURULU
Efe Aydan, Erman Kunter, Aytek Gürkan, Handan Özbek, Ömer Bozer, Prod. Dr. Füsun Uysal, Ömer Araz, Alparslan Ensari, Yavuz Tuna, Ahmet Cem Audemir, Deniz Arslan


YÖNETİM KURULU (YEDEK)
Mehmet Altıoklar, Arda Vekiloğlu, Burçin Şarman, Yiğit Acar, Haluk Sunol, Yeliz Şahin, Özcan Çetinsoy, Ali Granit, Ferit Kaya, Ali refik Tans, Burak Bıyıktay