CASPER1
CASPER2

Harun Erdenay, 'Kazanacağımıza inanıyorum'

Basketbol 31.10.2021 - 11:58, Güncelleme: 17.09.2022 - 09:49 2452+ kez okundu.
 

Harun Erdenay, 'Kazanacağımıza inanıyorum'

Türkiye Basketbol Federasyonu olağan genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyan Harun Erdenay, Türk basketbolunu daha iyi yere getirmek için aday olduğunu söyledi.
  Seçim çalışmalarında son bölüme geldiklerini anlatan Erdenay, "Yola çıktığımızda bütün delegelerin eline değeceğimiz, herkesin sorunlarını dinleyeceğimiz, onlara projelerimizi anlatacağımız vaadiyle yola çıktık. Bugüne kadar delegelerin yüzde 95’lik bölümünü ziyaret ettik" dedi. Delegelerin kendilerine oldukça olumlu yaklaştığını ifade eden Erdenay, "Adaylığıma pozitif yaklaşıyorlar. Basketbolun içinden gelen biriyim. Uzun yıllar oyuncu ve yöneticilik yaptım. Asbaşkanlık ve başkanlık yaptım. FIBA’da 5 sene yönetim kurulu üyeliği yaptım" diye  konuştu.  Son 5 yılda milli takım başarısız "Türk basketbolu son 5 yıl içinde özellikle milli takımlar düzeyinde düşüşte olduğu bir gerçek" diyen Erdenay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu ben söylemiyorum. FIBA’nın sıralamasında hem erkeklerde hem kadınlarda ciddi bir düşüş var.  Altyapılarda son dönemde bir başarı yok. 2016’da olimpiyatlarda çeyrek finale yükselen kadın milli takımımız son Avrupa şampiyonalarında galibiyet bile alamadı. Altyapılardaki en son madalyalar 2015-2016’da geldi. Liglerdeki bir iki takımın Avrupa başarısı hariç Türk basketbolunun son beş yılda başarısı yok, düşüşü var." Bölgesel ligi yeniden hayata geçireceklerini belireten Erdenay, konuşmalarını şöyle sürdürdü; " Bölgesel ligin olmaması Anadolu basketboluna ciddi darbe vurdu. Basketbol okulları küçüldü, onları hayata geçirmek lazım. 12 Dev Adam Basketbol Okulları  çok küçüldü. Oradan basketbolcular bulunup takımlara veriliyordu. Milli takıma bu şekilde çok oyuncu kazandırıldı. Bu yapıyla Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanlara basketbol oynama fırsatı veriliyordu. Bölgesel ligde 82 takım mücadele ediyordu. Doğudaki takımların kendi liglerinde oynama şansı oluyordu. Lig olmazsa Batman’daki bir takım kendisiyle mi oynayacak. Bölgesel ligi yeniden hayata geçireceğiz." Kazanacağıma inanıyorum Camiaya mesajını da paylaşan Erdenay, "3 sene için başkan seçilecek. Ben şansımın yüksek olduğuna, kazanacağıma inanıyorum." diye konuştu. Başkan olması halinde ilk çalışmaların neler olacağı şeklindeki soru üzerine Erdenay, şunları söyledi: " Öncelikli hedefimiz Dünya Kupası elemeleri olacak. Ligler başladı. Buradaki takımların giderlerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Daha sonra sponsorlar getirerek bu ligleri güçlendirmek istiyoruz. Tecrübemin ağır bastığına inanıyorum. Her delege sandığa gittiğinde kimin basketbolu daha ileriye taşıyacağına inanıyorsa ona oy atacaktır. Diğer adaylarımıza da başarılar diliyorum. İyi olan kazansın." değerlendirmesinde bulundu.    
Türkiye Basketbol Federasyonu olağan genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyan Harun Erdenay, Türk basketbolunu daha iyi yere getirmek için aday olduğunu söyledi.

 

Seçim çalışmalarında son bölüme geldiklerini anlatan Erdenay, "Yola çıktığımızda bütün delegelerin eline değeceğimiz, herkesin sorunlarını dinleyeceğimiz, onlara projelerimizi anlatacağımız vaadiyle yola çıktık. Bugüne kadar delegelerin yüzde 95’lik bölümünü ziyaret ettik" dedi.

Delegelerin kendilerine oldukça olumlu yaklaştığını ifade eden Erdenay, "Adaylığıma pozitif yaklaşıyorlar. Basketbolun içinden gelen biriyim. Uzun yıllar oyuncu ve yöneticilik yaptım. Asbaşkanlık ve başkanlık yaptım. FIBA’da 5 sene yönetim kurulu üyeliği yaptım" diye  konuştu.

 Son 5 yılda milli takım başarısız

"Türk basketbolu son 5 yıl içinde özellikle milli takımlar düzeyinde düşüşte olduğu bir gerçek" diyen Erdenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu ben söylemiyorum. FIBA’nın sıralamasında hem erkeklerde hem kadınlarda ciddi bir düşüş var.  Altyapılarda son dönemde bir başarı yok. 2016’da olimpiyatlarda çeyrek finale yükselen kadın milli takımımız son Avrupa şampiyonalarında galibiyet bile alamadı. Altyapılardaki en son madalyalar 2015-2016’da geldi. Liglerdeki bir iki takımın Avrupa başarısı hariç Türk basketbolunun son beş yılda başarısı yok, düşüşü var."

Bölgesel ligi yeniden hayata geçireceklerini belireten Erdenay, konuşmalarını şöyle sürdürdü;

" Bölgesel ligin olmaması Anadolu basketboluna ciddi darbe vurdu. Basketbol okulları küçüldü, onları hayata geçirmek lazım. 12 Dev Adam Basketbol Okulları  çok küçüldü. Oradan basketbolcular bulunup takımlara veriliyordu. Milli takıma bu şekilde çok oyuncu kazandırıldı. Bu yapıyla Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanlara basketbol oynama fırsatı veriliyordu. Bölgesel ligde 82 takım mücadele ediyordu. Doğudaki takımların kendi liglerinde oynama şansı oluyordu. Lig olmazsa Batman’daki bir takım kendisiyle mi oynayacak. Bölgesel ligi yeniden hayata geçireceğiz."

Kazanacağıma inanıyorum

Camiaya mesajını da paylaşan Erdenay, "3 sene için başkan seçilecek. Ben şansımın yüksek olduğuna, kazanacağıma inanıyorum." diye konuştu.

Başkan olması halinde ilk çalışmaların neler olacağı şeklindeki soru üzerine Erdenay, şunları söyledi:

" Öncelikli hedefimiz Dünya Kupası elemeleri olacak. Ligler başladı. Buradaki takımların giderlerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapacağız. Daha sonra sponsorlar getirerek bu ligleri güçlendirmek istiyoruz. Tecrübemin ağır bastığına inanıyorum. Her delege sandığa gittiğinde kimin basketbolu daha ileriye taşıyacağına inanıyorsa ona oy atacaktır. Diğer adaylarımıza da başarılar diliyorum. İyi olan kazansın." değerlendirmesinde bulundu.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sporbox.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.